Waarom psychomotorisch kindercoach?

Ik als psychomotorisch kindercoach wil graag dat ieder kind zichzelf DURFT te zijn dat ieder kind zichzelf MAG zijn. En als je kind zich zeker en sterk voelt dan is dit merkbaar voor iedereen in het gezin of in de klas.

Waarom psychomotorisch kindercoach

Ik heb gekozen voor psychomotorisch kindercoach omdat dit betekent dat we gaan bewegen of spelen. En we gaan niet datgene oefenen wat niet lukt. Daar werken we uiteraard wel naar toe. Maar op een leuke, ontspannende manier.

Psychomotorisch betekent letterlijk “wat te maken heeft met de bewuste door de hersenen gestuurde beweging.” Anders gezegd: de samenwerking tussen brein en lichaam moet goed zijn.

Weet je genoeg? Stuur me gerust een email of bel me.

Hoe kan ik je kind helpen?

Ik ga je kind helpen met beweging en spel. Door bijvoorbeeld de lichamelijke oefeningen maken we weer een paadje dat er een goede samenwerking tussen het brein en het lichaam plaats kan vinden. Soms zal een beweging heel klein zijn, soms juist heel groot. Uiteraard zijn er ook veel varianten in spel. Als het voor je kind maar goed voelt, dat houd ik continu in de gaten. Heeft je kind ergens geen zin in? Geen probleem, fijn dat je kind dat aangeeft! Zo voorkomen we stress, want dat is het laatste wat we willen natuurlijk.

Materialen

Als je dus leest dat ik veel verschillende dingen kan gaan doen snap je dat ik veel soorten materialen heb. Per kind kijk ik welk materiaal ik kan gebruiken om de belemmering weg te werken.

We kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een balansbord, met een rol kussen, oefeningen op een matje doen, oefeningen op een grote bal, op het balansbord staan en dan een opdracht krijgen. Daarnaast kunnen we ook een tekening gaan maken. Soms kan je iets beter vertellen of duidelijk maken door te tekenen.

Materialen

Naast de kleine (binnen) materialen heb ik ook materiaal voor buiten. Heerlijk springen, rennen, gekke bewegingen maken. Hier een filmpje van mijn Instagram waarop mijn zoontje het uittest.

Ieder kind

Ieder kind verdient een goede kans. Ik wil die kans graag aan je kind geven.

Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met mij. Uiteraard mag je me altijd om vrijblijvende hulp vragen. Bij mij telt ieder kind. Wil je me gelijk spreken? Bellen kan ook 06-22189417