Waarom psychomotorisch kindercoach?

 

waarom een kindercoach

Ik als kindercoach wil graag dat ieder kind zichzelf DURFT te zijn dat ieder kind zichzelf MAG zijn. En als je kind zich zeker en sterk voelt dan is dit merkbaar voor iedereen in het gezin.

Waarom psychomotorisch kindercoach

Ik heb gekozen voor psychomotorisch kindercoach omdat dit meer is dan alleen maar oefenen met oefeningen op een blaadje of uit een boek.

Psychomotorisch betekent letterlijk “wat te maken heeft met de bewuste door de hersenen gestuurde beweging.” Anders gezegd: de samenwerking tussen brein en lichaam moet goed zijn.

Hoe kan ik je kind helpen?

Ik ga je kind helpen op een manier waar bewegen afgewisseld of gecombineerd wordt met het theoretische. Maar de nadruk ligt vooral in de eerste sessies op het bewegen. Door de lichamelijke oefeningen oefenen we aan die samenwerking tussen het brein het lichaam.

Materialen

Ik heb vele soorten materialen. Per kind kijk ik welk materiaal ik kan gebruiken om de belemmering weg te werken.

We kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een balansbord, met een rolkussen, oefeningen op een matje doen, oefeningen op een grote bal, op het balansbord staan en dan een wiebelplank in de handen om de balletjes daarin bij het goede dier te krijgen. Daarnaast kunnen we ook een tekening gaan maken. Soms kan je iets beter vertellen of duidelijk maken door te tekenen. En we gaan als een kind dat kan gebruiken ook knutselen. Een handvat geven voor na de sessies bij mij.

Materialen

 

Naast de kleine (binnen) materialen heb ik ook materiaal voor buiten. Heerlijk springen, rennen, gekke bewegingen maken. Hier een filmpje van mijn Instagram waarop mijn zoontje het uittest.

Ieder kind

Ieder kind verdient een goede kans. Ik wil die kans graag aan je kind geven. Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met mij. Uiteraard mag je me altijd om vrijblijvende hulp vragen. Bij mij telt ieder kind.

Facebook Comments