Werkwijze

Als je beslist dat je mijn hulp wilt gebruiken dan bel of mail je me.

Tijdens de kennismaking vertel jij als ouder waarom je mijn hulp in wilt schakelen en ik stel vragen. Eventueel vullen we enkele formulieren samen in. Deze kennismaking is gratis en duurt een half uur.

Na de kennismaking

Na deze eerste kennismaking gaan we een aantal sessies plannen. We zullen er 4 à 5 plannen en dan waarschijnlijk een oudergesprek. De eerste sessie met je kind is het misschien fijn voor je kind dat je er bij blijft. Maar misschien ook juist niet. Maar dat geef ik van te voren al aan, dan weten jullie waar jullie aan toe zijn.

Sessies

Hoe een sessie gaat verlopen kan ik niet expliciet zeggen. Dit zal per kind verschillen. Bij het ene kind zal ik een tekening maken, bij een ander kind ga ik gelijk met bewegen aan de slag. Ik bekijk per sessie wat je kind nodig heeft, wat je kind aan kan.

Na ongeveer een week of 4 hebben we een vervolgsessie. In deze sessie kom ik terug op de vorige sessie, breiden we uit waar we mee bezig waren. Vraag ik aan je kind of er iets lastig was of dat het allemaal lukte.

Huiswerk

Natuurlijk hoop ik dat jullie thuis aan de slag gaan met het huiswerk wat ik geef. Want 1x in de 4 weken ergens mee bezig zijn gaat niet werken. En nee, ik zal niet veeleisend zijn. Zal het zo makkelijk mogelijk houden. Beloofd!

Oudergesprek

Na vier à vijf sessies wil ik graag een oudergesprek. Hier bespreken we de vorderingen en soms leg ik ook uit waarom ik iets oefen met je kind. Natuurlijk mag je ook alle vragen stellen die je hebt. Hoewel ik ook wel hoop dat je die vraag stelt op het moment dat je een vraagt hebt.

Een oudergesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Planning

Kennismaking 30 minuten

4 à 5 sessies 45-60 minuten

Oudergesprek 30 minuten