Informatie voor scholen

Als je werkzaam bent op een school heb je natuurlijk al te maken met een heel team van experts om je heen.

Voor een leerling kan zo’n expert op school soms best extra spanning met zich mee brengen. Dus wat doe je als je een leerling toch wilt helpen? Dan schakel je mij, de kindercoach in.

Ik ga heel graag aan de slag met de leerling wat even niet mee kan komen in de klas. Of dit nou is met bepaalde lessen is of faalangst of driftbuien. Noem het maar op, ik weet er raad mee.

Als buitenstaander van de school moet ik natuurlijk een band opbouwen met het kind. Maar juist doordat ik een buitenstaander ben kan het kind zichzelf zijn. Zijn probleem is even niet op de voorgrond.

Tot nu toe heb ik het niet over de ouder gehad. Omdat jij (de leerkracht, intern begeleider, bouwcoördinator) denkt dat ik het kind kan helpen. Natuurlijk is het wel van belang om de ouder in te schakelen. De ouder moet toestemming verlenen om met het kind te kunnen werken.

Als je contact met me op neemt kunnen we een gesprek plannen. Dan kunnen we meer informatie uitwisselen.

 

 

Facebook Comments