Niet alleen april doet wat hij wil

Zo, daar ben ik weer. De eerste woensdag van de maand april.

Energie

In mijn vorige blog had ik het over mijn energiepeil. Dat dat te wensen over liet. Helaas is daar weinig verandering in gekomen. Hoewel ik ook zeker wel goeie momenten heb de laatste paar dagen. Mijn bloed is al gecontroleerd, daar is niets in te vinden. Ik heb ook een vragenlijst gekregen van de dokter die als uitslag zou kunnen laten zien of het stress gerelateerd is mijn vermoeidheid. (naast de andere uitkomsten van depressie, angst of lichamelijk. Angst en depressie viel voor mij al gelijk af, dat ik daar een nul score bij zou hebben.) En de uitslag van die vragenlijst verteld mij dat ik matige stress heb. De keuze was matig of verhoogd. Dus het valt nog wel mee, maar ik wil er natuurlijk wel iets mee. Dus ik heb maar gelijk een afspraak gemaakt met de praktijkondersteuner. Ga ik gezellig praten.

Momentje voor mezelf

Nu dat traject (vermoeidheid) enigszins loopt moet ik me maar bezig houden met de leuke dingen. En dan niet alles tegelijk aan willen pakken natuurlijk, maar gewoon, stapje voor stapje. Hoe kan ik mezelf helpen af en toe een momentje voor mezelf te pakken. En dat valt zeker niet altijd mee, zoveel te doen en aan zoveel te denken. Dus wanneer kan ik nu zo’n momentje pakken? Gelukkig kan ik de kleinste dingen al waarderen. Dus als zoonlief nog niet thuis is en ik vroeg thuis ben van mijn werk, dan kan ik mooi even een momentje pakken. Zoals afgelopen vrijdag. Volop zon, zoonlief nog op stap met opa en ik redelijk op tijd thuis. Stoel gepakt en lekker met mijn koppie in de zon gaan zitten. Even helemaal niks. Alleen ik, de zon en een glaasje drinken. Ik genoot!

Balen

Nog steeds heb ik niet mijn eerste droomvanger mogen verwelkomen. En daar baal ik soms ook wel eens van. Maar dat maakt mij niet minder gemotiveerd en enthousiast voor die eerste die gaat komen. Want uiteraard ben ik daar nog steeds van overtuigd. Op een dag komt het allemaal goed en weet ik waarom ik deze tijd moest wachten. En het komt natuurlijk ook niet vanzelf. Ik voel het nog steeds dat kindercoach niet echt een beroep is waarvoor je een leuke, pakkende reclame boodschap kan maken. En momenteel dus even letterlijk niet de energie om achter de andere mogelijkheden aan te gaan. Maar daar ga ik me zeker geen zorgen over maken. Nu even balen en als de energie er weer is dan weer snel door met al mijn plannen. Want die zitten natuurlijk nog steeds te wachten op uitvoering.

April

Zoals de titel van deze blog al zegt; niet alleen april doet wat hij wil. Deze maand ga ik even goed voor mezelf zorgen. Ik doe alleen wat ik wil en wat mijn lichaam toe laat. Dus wil ik iets niet, toedeledokie weg ermee. Want als ik niet goed voor mezelf zorg…….hoe kan ik dan voor mijn mannen zorgen? Het is deze hele maand Paula tijd¬†¬†Een knipoog en een lachende mond

Mijn boodschap of vraag voor jou is dan ook, zorg jij ook goed voor jezelf? Of laat je goed voor jezelf zorgen? Ik wens je een hele fijne maand en wens je alvast fijne Paasdagen, want over twee en een halve week is het al zover. Heerlijk Paas weekendje.

Dank je wel dat je mijn blog weer gelezen hebt. Zegt het voort; Kindercoach Wakayaja is er helemaal klaar voor. Alle informatie te vinden op mijn website natuurlijk. En ik sta open voor elke vorm van contact, ook als dit via Facebook of Instagram gemakkelijker is voor de desbetreffende persoon.

Tot ziens in mei.

 

2 reacties

  1. Goed dat je naar jezelf luistert en een maand “Paula-tijd” neemt! Ik hoop dat het je helpt! Het is zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te doen wat goed voor JOU voelt. Maar het is ook een van de allermoeilijkste dingen die er zijn. Alhoewel, oefening baart kunst.. Heb ik me laten vertellen. Terugkomend op je vraag, ja ik zorg goed voor mezelf en laat meelf goed verzorgen (grinnik), maar dat is met vallen en op staan! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.