Nergens puf voor

Hoogste tijd voor mijn blog van maart. Maar gewoon nergens puf voor hebben…….

Invalwerk

Op het moment ben ik al voor langere tijd ingepland voor invalwerk in het onderwijs. Geheel tegen mijn eigen principe in heb ik twee langdurige ‘klussen’ geaccepteerd. Eén daarvan is voor 1 dag in de week t/m de zomervakantie. De andere klus is 2 dagen in de week, drie en een halve week lang.

Nou vraag je je misschien af; 3,5 week een langdurige klus? Voor iemand die startklaar is voor het vak kindercoach best wel. Ik wil geen risico lopen om net die ene droomvanger die mijn hulp kan gebruiken teleur te moeten stellen.

Afspraak met mezelf

Ik heb met mezelf de afspraak dat ik 2 weken ergens in wil vallen en dan weer vrijheid voor wat er op mijn pad komt.

En ik beken……het benauwd mij ook wel hoor. Die weken dat ik al weet waar ik heen moet. Dat ben ik echt gaan waarderen aan het invalwerk. Geen week is hetzelfde, dat is toch best bijzonder voor zo’n structuur kip als ik  lachen achter hand smiley  Maar tegelijk aan de andere kant, ik heb nu meer financiële zekerheid en man en kind en oppas opa’s/oma weten nu al waar ze aan toe zijn.

Geen puf

Dus op het moment even druk voor en met invalwerk.

Daarnaast totaal geen puf voor andere dingen. Echt, mijn energiepeil is om te huilen! Manlief is al geveld geweest door de griep. Hij blijft maar verkouden. Zoonlief en ik hebben wat dat betreft nergens last van , maar we zouden dagenlang op de bank of in ons bed kunnen en willen hangen. Even helemaal niks doen……….

Helaas

Maar helaas voor ons kan dat niet. Hij moet natuurlijk naar school en ik moet werken. En ja, ook op mijn niet invaldagen ben ik aan het werk. Ik maak namelijk ook één keer per week schoon bij iemand.

En dan heb ik het nog niet eens over mijn huisvrouw/moeder carrière. Dat houdt echt nooit op! En voor moeder zijn vind ik de leukste baan van de hele wereld hoor. Maar dat huisvrouw zijn……..daar ontbreekt de puf me dan vooral voor. De standaard dingen gebeuren uiteraard wel. En gelukkig zijn er in deze tijd genoeg machines die ons huisvrouwen kunnen helpen. Maar er valt nog genoeg te doen daarnaast. Maar komt vast wel weer goed.

Flyers en visitekaartjes

Maar toch weer even terugkomend op mijn invalwerk. Ik heb mijn flyers en visitekaartjes maar standaard in mijn tas gedaan. Ben ik nieuw op een school moet ik een pakketje inleveren met al mijn gegevens. Tegenwoordig doe ik hier ook standaard dus mijn flyer en visitekaartje bij. De één reageert met “leuk, interessant”. Van een ander krijg ik de tip om eens contact op te nemen met het samenwerkingsverband in de buurt. Weer een ander weet niet goed wat zij er mee aan moet en zegt helemaal  niks.

Meer bekendheid

Vooral deze laatste reactie houdt in dat er nog lang niet genoeg bekendheid is over het beroep kindercoach. Dat er op dit vlak nog veel moet gebeuren. Dus werk aan de winkel voor alle kindercoaches. We zijn nodig, kunnen ook op scholen de leerkrachten ondersteunen waar nodig is.

Vrije uurtje is voorbij

Mijn vrije uurtje is weer voorbij. De judo les van zoonlief zit er op.


Judo groet Lucas
Tot mijn volgende blog maar weer! Die volgt nu dus sneller dan normaal. De eerste woensdag in april ben ik er weer. Beloofd!! Puf of geen puf…….

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.