Extra blog bericht

Extra blog

Op Instagram had ik op iemand gereageerd die mensen zocht voor haar blogwebsite (mediamora). Of er een stukje geschreven kon worden over creatieve vrijetijdsbesteding. Met betrekking tot kindercoach natuurlijk in mijn geval. Dat wil ik zeker wel en zou ik ook wel kunnen ja.

Zie hier het stuk dat het is geworden.
Veel leesplezier!

Hierbij mijn stukje over vrijetijdsbesteding mbt kindercoach.

Of ik een stukje kan en wil schrijven over creatieve vrijetijdsbesteding met betrekking tot mijn beroep.
Uiteraard wil en kan ik dat.
Aangezien ik kindercoach ben zie ik zoveel meerwaarde in creativiteit. Ik bedoel; met je handen bezig zijn is goed voor lichaam en geest. Voor jong en oud.
Hoewel de jeugd vooral vermaakt kan worden met de televisie tablet en alle schermen die er nog meer zijn. Het creatieve is natuurlijk vele malen belangrijker voor de ontwikkeling. (en ja, ik gebruik ook graag een scherm als ik mijn handen vrij wil. Ik ben niet anders of heiliger dan een andere moeder)

En ik snap echt wel dat een cursus pottenbakken niet echt iets voor de meeste kinderen van tegenwoordig.
Maar thuis kan er ook heel veel gedaan worden aan deze creativiteit. Neem eens een keer de tijd hiervoor…..
Te denken is aan verven. Een vel op tafel, water- of plakkaatverf (makkelijk voor ons moeders, dit is uitwasbaar), een kwast in verschillende formaten en hup aan de slag. Je kind kan zijn creativiteit kwijt op papier. Per kind kan je bekijken of het nodig is om een opdracht te geven. Maar juist om de creativiteit te stimuleren, laat je kind vrij! In het begin zal het voor sommige kinderen nog wel lastig zijn om een start te maken. Maar als je het een paar keer hebt aangeboden zal er echt wel verandering in komen. Ik weet het zeker!

Maak ook duidelijk dat alles kan, niets is fout. Bij creativiteit is het je laten gaan, hoe je kind iets ziet. Dus geen verbeteringen nodig, laat je kind zijn gang gaan.
Als je kind het aan kan kun je vragen of er iets bedoelt wordt. Wie weet vertelt je kind het wel uit zichzelf.

Heeft je kind toch een blokkade dat er niks komt. Of alleen maar strakke lijnen die samen een huisje vormen, neem zelf ook eens een vel. Ga naast je kind aan de gang. Laat je geest de vrije loop. En ja, ik weet uit ervaring dat jij voorzichtig bent met wat je zegt. Je wilt je kind sparen. Maar je kind spaart jou niet, vindt hij het niet mooi dan hoor je het. Ja, ik heb zo’n zoon. Maar laat je niet uit het veld slaan.

Wees eerlijk tegen je kind als je het lastig vindt. Zeg eerlijk als het de eerste keer is en nog even moet oefenen. Ga samen dat proces aan en bewonder elkaars werk.

Maar deze creativiteit kan natuurlijk met van alles. Naast verf kun je ook denken aan klei, collage maken (knippen/plakken), sieraden maken en ga zo maar door. Denk ook aan buiten; met stoepkrijt bijvoorbeeld.
En weet je wat nou zo gunstig is aan al deze creativiteit?
Je hersenhelften gaan hierdoor heel goed samenwerken met je lichaam (je handen).
Door die samenwerking, door die ontwikkeling gaat alles veel beter. Minder tot geen problemen met lezen, rekenen, schrijven, slapen, het gedrag, etc etc.
En dat willen we toch allemaal als ouder zijnde? Dat ons kind zich zo lekker voelt en zich zeker genoeg voelt om te zijn wie hij is, hoe hij is.

En dat is dan ook precies waarom ik psychomotorisch kindercoach ben geworden. Ik gun het ieder kind om zichzelf te mogen zijn, dit ook te durven zijn.

Neem gerust een kijkje op mijn website kindercoach wakayaja

Bij vragen mag je altijd vrijblijvend contact opnemen.
Wie weet tot ziens!

Groeten,
Paula van Ravesteijn
Kindercoach Wakayaja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.