September blog

September blog

Hier ben ik dan eindelijk weer. Voor degene die me gemist hebben en zich afvroegen of er nog wel een blog zou komen.

Natuurlijk kom ik weer terug. Ik heb gezegd en beloofd dat ik elke maand een blog zou schrijven. En ik ben een dame die zich aan haar woord houdt. Alleen inderdaad een weekje later dan ik in de planning had. Maar er is zoveel leuks gebeurd dat die zaken even voorrang kregen.

Pesten

Ik ben namelijk gebeld door een uitgever. Deze uitgever verzorgd een magazine voor de Stichting Veilig Onderwijs. Dit magazine heeft het thema Stop het Pesten. Geweldig natuurlijk dat ik op de achterkant van dit magazine kom te staan. Maar wat ik ook helemaal geweldig vind is dat het weer het pesten onder de loep legt. Begrijp me niet verkeerd…… Dat er gepest wordt vind ik vreselijk, maar er wordt nog zo weinig adequaat op gereageerd! Het is een sluipmoordenaar. Een hele gemene.

Vereerd

De mevrouw van de uitgever was heel blij dat ik wel op de achterkant wilde en bedankte mij voor de sponsoring van het magazine. Waarop ik haar vertelde dat ik me vereerd voelde dat zij mij belde. En hoe ze aan mijn naam kwam? Ze heeft mijn website bezocht. Alleen in al mijn enthousiasme vergeten door te vragen hoe ze dan op mijn website terecht is gekomen.

 Beginnersfout

Dat ik niet door heb gevraagd beschouw ik maar als een beginnersfout. Door mijn enthousiasme en doordat ik dolblij was met deze kans. Een volgende keer denk ik er misschien wel aan. Hoewel……. als ik mezelf een beetje inschat……als het weer zoiets geweldigs is dan vergeet ik het vast weer.

Lachende Jerry (tom&jerry)

Drukwerk

Ook ben ik druk geweest met mijn flyer en visitekaartje. Ik had een ontwerp met behulp van Canva gemaakt. Toen ik het ontwerp van mijn flyer klaar had heb ik 10 vrouwen in mijn omgeving om advies gevraagd. Ik heb alle tips genoteerd en gekeken of ik het dan een flyer vond naar mijn zin of niet. En zo is de flyer heel gaaf geworden, als ik zo vrij mag zijn om dat over mijn eigen flyer te zeggen 🙂

En omdat ik op een minuut of 5 van een print&repro shop zit kon ik makkelijk gaan kijken of het in het echt net zo mooi zou worden als dat het er op mijn laptop uitzag. Zie hier het resultaat.

Flyer van mijn coaching

Scholen in de wijk

Zo ben ik dus afgelopen vrijdag gewapend met flyers de 3 scholen hier in de wijk afgegaan. Als eerste de school waar mijn zoontje op zit. Daar hang ik nu mooi op het prikbord.

De tweede school sprak ik heel toevallig de intern begeleider aan. Dus daar ook maar gelijk een visitekaartje aan gegeven. Zij vond mijn flyer er heel mooi uitzien. Alleen toen ze naar mijn prijs vroeg vertelde ze me dat er dan van haar school waarschijnlijk geen kinderen zouden komen. De kinderen die hulp nodig hebben verwijzen ze naar het wijkteam. Daar ligt voor mij dus gelijk nog werk aan de winkel. Dat ik persoonlijk contact opneem met het wijkteam. Ik sta al wel op de sociale kaart van de wijk. Maar persoonlijk contact is in deze nog even belangrijker dan alleen vermeld staan.

De derde school heb ik een stapeltje achter mogen laten. Degene die ik aansprak verwees me naar het informatie rek. Ik mocht een stapeltje in het rek plaatsten.

Heel bizar dit allemaal hoor. En nog steeds zó gemotiveerd om kinderen te willen helpen! Ik blijf wachten……..mijn tijd komt nog wel.

Voor en tegens

Maar ja, ik ben nu aan het uitgeven, maar er komt nog niets binnen. En dat is wel wrang hoor. Die tweestrijd die dat met zich mee brengt zorgt af en toe voor ingewikkelde gevoelens. Want het invalwerk lijkt ook wel niet nodig te zijn. Ik heb van de 5 mogelijke invaldagen maar 2 dagen gewerkt. En ook daar heb ik dus zeer weinig inkomsten van. Het is elke keer weer, naast het bewuster er van worden, kiezen wat wijsheid is.

Vicieuze cirkel

Het lijkt wel erg veel op de welbekende vicieuze cirkel. Ik heb niets te spenderen, maar moet wel uitgeven om die naamsbekendheid die ik zo graag wil op te bouwen. Maar ja, alles wat ik spendeer komt dus uit het potje boodschappen…….

Door blijven gaan

En zo blijven we maar door gaan. Gelukkig steunt manlief me heel erg. En ga ik er maar vanuit dat het zeer binnenkort helemaal goed komt met het invalwerk. Dat dat potje weer gevuld gaat worden. Dan wordt het allemaal weer veel makkelijker.

Ik zou zeggen. Fijne woensdag. Maak er iets moois van ook al is het buiten grijs. Zorg je gewoon zelf voor het zonnetje vandaag Een knipoog en een lachende mond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.