Dilemma

 

Een foto in het bos, zon schijnt door de bomen. Op de voorgrond rode tulpen. Het woord dilemma

Ken je dat? Vol enthousiasme ergens aan beginnen en iemand naast je hebben die het je allemaal met heel veel plezier bij wil brengen…..

En dan ik……. zó eigenwijs. Gelukkig zie ik van veel tips wel de waarde. Maar dan toch af en toe blijft daar een puntje waarvan ik denk “nee!” Zo ook het dilemma van deze week.

Geleerd

Wat ik heb geleerd is dat het misschien voor jou als lezer wel handig is om het over 1 ding te hebben. 1 onderwerp per blog is meer dan genoeg. In mijn vorige blog sprong ik echt van de hak op de tak. En dan ook nog in een korte blog. Achteraf besef ik me dan ook wel dat ik teveel wilde

Dat heb ik zeker wel geleerd. Niet teveel willen aankaarten in 1 blog.

Dilemma

Dan nu mijn dilemma: wat wil ik met mijn blog?

Wil ik het informatief maken? Wil ik het een persoonlijk tintje geven? Waar is de bezoeker van mijn website van gediend?

Rubrieken?

Van mijn raadgever kreeg ik een tip. Op mijn website een rubriek ‘nieuws’ en daarnaast een rubriek ‘persoonlijk’ of hoe ik dat dan ook zou gaan noemen. Voor mezelf had ik dit als huiswerk meegenomen. ‘Hoe ga ik mijn blogs splitsen in 2 delen.’ Weliswaar een leuke tip, maar nu kan ik er nog weinig mee.

Maar ik ben er achter wat ik wil…….. Voor nu wil ik dat nog allemaal niet! Ik begin net. Laat ik eerst maar eens de kneepjes van het bloggen leren. Er is nog zoveel te ontdekken. Uiteraard heb ik het opgeschreven. In de toekomst ga ik daar zeker wel mee aan de slag.

Eerst maar eens mijn eerste droomvanger ontvangen en met veel plezier aan de slag gaan.

Huiselijke sfeer

Mijn blog is ook een afspiegeling van mijn praktijk. Ik ga aan de slag met mijn droomvanger in huiselijke sfeer. Letterlijk aan de keukentafel of in de woonkamer. Bij mooi weer lekker in de achtertuin. Die huiselijke sfeer wil ik ook heel graag uitdragen in mijn blog.

Ik ben totaal niet van de moeilijke woorden en onbegrijpelijke taal. Bij mij is het ‘what you see is what you get’. Er is al genoeg moeilijk gedoe, dus laten we het hier maar vooral fijn houden.

Professioneel

Ben ik daardoor niet professioneel? Als jij moeilijke woorden wilt horen dan moet je echt naar iemand anders ja. Ik ben namelijk professioneel doordat ik inspring op de behoefte van mijn droomvanger.

Ik wil dat mijn droomvanger zich gehoord voelt. Met welk probleem of welke vraag hij/zij dan ook bij mij komt. Iedereen mag zijn wie hij/zij wil. En ik zal mij er op welke manier dan ook aan toewijden om het mijn droomvanger zo prettig mogelijk te laten ervaren.

Ik ben er uit

Terwijl ik dit allemaal noteer besef ik me dat ik er dus eigenlijk wel uit ben. Ik heb helemaal geen dilemma meer. Ik heb goede notities gemaakt in mijn werkmap.

Als het in de toekomst zover is dan verander ik echt wel weer wat op mijn website of aan mijn blog. Misschien ga ik in thema’s werken. Of ik post nieuws en dan echt op het specifieke gebied van coaching. Maar nu vind ik het allemaal nog veel te leuk om gewoontjes, zo mijn verhaal in een blog met jou te kunnen delen. Net alsof je met de leuke buurvrouw aan het kwebbelen bent. Maar nee, niet je buurvrouw, dat is dan weer niet professioneel.  Een knipoog en een lachende mond

Mijn blog

Voor nu blijf ik ‘gewoon’ een blog schrijven wat voor mij op dit moment goed voelt. Soms zal het een tikkeltje persoonlijk zijn. Soms een tikkeltje vakgericht. En natuurlijk ook een mengelmoesje van beide. En wanneer mijn praktijk goed op gang komt dan wordt mijn blog ook steeds meer gericht op mijn coaching belevenissen. Dan komt de tijd vanzelf wel dat ik veranderingen door ga voeren.

Plezier

Maar wat ik vooral hoop is dat je plezier beleeft aan het lezen van mijn blog. En dat je me zo een beetje leert kennen. Want ik ben niet iemand die een masker op zet. Ik probeer zo te schrijven dat dit ook doorschemert in mijn blog.

Mooie dag

Maak er een mooie dag van. Een heerlijk zonnetje met het begin van de lente. Hopelijk heb je vandaag even een momentje om ervan te genieten.

En je weet; dol op reacties! Dus als je ook daar even de tijd voor wilt nemen. Ik ben je heel erg dankbaar.

Tot volgende week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.