De eerste weken van mijn bestaan als coach

Hallo, daar ben ik weer. Leuk dat je weer even aanschuift en met me mee leest.

Ik heb net mijn moederhoed afgedaan en nu de coach pet opgezet, dan kan ik het allemaal goed gescheiden houden.

Maar als je weer meeleest dan wil je dus wel weten hoe mijn leven als coach eruit zag na het behalen van mijn diploma.

Coach zijn spannend?

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, het is niet heel spannend. Ja, best wel jammer ja. Maar gelukkig had ik daar al rekening mee gehouden. Want ja, hoe moet iemand nou weten dat ik een kind kan helpen. Maar ook zonder een eerste kind heb ik me wel bezig gehouden met mijn leven als coach.

Natuurlijk zou ik het wel van de daken willen schreeuwen “ik ben coach en ik ga lekker aan de slag met en voor je kind. We gaan leuke spelletjes doen, misschien houdt je kind wel van bakken, dan gaan we iets lekker bakken!” Maarja, dat zou een beetje gek zijn als ik boven op het dak ga staan, ik zou het niet eens durven! Dus ik hou me in……… Ik heb wel een A4 vel boven bij het raam gehangen en dat vond ik al heel spannend! (hahhahahhahhahahah) Het is niet eens goed te lezen vanaf de straat, dus hoe spannend kan het zijn.

Ik heb wel gelijk materiaal aangeschaft. Want hey, stel dat nou net DIE eerste klant/cliënt voorbij komt en dan heb ik niks of weinig om mee aan de slag te gaan. Dat kan natuurlijk niet. Dat is ook zoiets, noem ik de kinderen nou cliënt of klant?? Cliënt vind ik namelijk echt een vreselijk woord! En klant, tja……….ik ben klant als ik in een winkel kom. Dus dat weet ik ook nog niet hoe ik dat aan ga pakken. Wie weet verzin ik wel een heel nieuw woord voor een kind wat bij mij een traject gaat volgen. (ik vind het nog een goed idee ook!! hahahhahha. Dus ik heb weer wat voor op mijn to-do lijstje)

Materialen aangeschaft

Maar goed, ik heb dus gelijk materialen aangeschaft. Gelukkig begon 2018 als elk ander jaar. De reclamefolders stonden vol met materialen waar je mee af zou kunnen vallen, maar ze zijn ook supergoed te gebruiken om kinderen geschikte oefeningen te laten doen. Ik heb een wiebelbord, fijne matjes dat je niet op de koude vloer hoeft te liggen, een yogabal waar we ook lekker op kunnen wiebelen en nog een aantal producten. Op de opleiding had ik al enkele materialen gekregen en tips hoe te maken of waar aan te schaffen. En donders wat zijn we met z’n allen blij met die ene winkel waar alles te vinden is en waar alles zo lekker betaalbaar is dat je er 2 of meer mee kan nemen.

Website

En naast de materialen ben ik begonnen aan een website. Een vriendin van mij heeft het lastige werk gedaan, de site opgestart en dat er al een homepage was te zien voor een eventuele bezoeker. Ik heb daarna als een dummie alles bekeken en ze heeft uitgelegd hoe het zou moeten werken. Maar ja, luisteren en kijken is toch anders dan het zelf doen. Dus na 2 weken zelf kijken en soms proberen een hele dag ervoor gaan zitten en teksten op mijn site gezet. Met hulp via app en mail is het aardig wat geworden. En zoals deze blog, ik weet niet of het vandaag gaat lukken dat hij op de blog pagina van mijn site komt, maar ik ga mijn best doen!

Dus dat is wel waar ik heel druk mee bezig ben. Het online zijn van mij als kindercoach. Een Facebook pagina aangemaakt  en natuurlijk ook een Instagram pagina geval (hoe heet dat op Insta?)

Sociale media

Volg je me al op Facebook of Instagram? Dan blijf je gemakkelijk op de hoogte als er weer een nieuwe blog verschijnt.

En dat is wel heel erg cool kan ik je vertellen. Op  mijn persoonlijke pagina maakt het me echt niks uit door hoeveel mensen ik gevolgd word en wie mijn berichten leest. Maar als er een melding is dat er iemand mijn kindercoachwakayaja heeft gelijk slaat mijn hart letterlijk een slagje over van blijdschap. En ik ken er vooral op Instagram bijna niemand van, maar ja, die olievlek moet gaan vloeien. Hoe groter de vlek des te beter! Dus echt heel leuk om bezig te zijn op de sociale media. Gelukkig heb ik ook vrienden en familie die veel tot alles lezen en vaak liken. Dat doet ook supergoed. Nu is mijn volgende uitdaging dus hoe ik likes blijf krijgen, dat het niet stil komt te liggen.

En daarom lieve lezers van mijn blog ben ik deze blog begonnen. Ik heb ergens de afgelopen weken gelezen dat dit een goed middel is voor mijn genoemde olievlek.

Hou je het eigenlijk nog wel een beetje vol? Of is het dit keer aardig saai? Ik ga wel door hoor. Ik zie zelfs onder in mijn scherm dat ik al op de 800 woorden zit!! Toch niet te geloven hoe snel iets kan gaan?

Inmiddels koude thee om te drinken………tja, dat heb je als je zo enthousiast ergens aan begint en je je thee vergeet.

Vervolgblog

Ik zit ook al te denken over een vervolgblog. Want mijn streven is dus om elke woensdag een nieuwe blog online te zetten. Maar volgende week gaat al lastig worden. De scholen staken dan in dit deel van Nederland, dus zoonlief is dan thuis en al beloofd dat we naar de dierentuin gaan. Waarschijnlijk plant ik hem even achter de televisie na het ontbijt en dan ga ik even voor jullie aan de slag. Al gaat het een korte blog worden, ik houd me dan wel aan mijn streven!

Feedback

Graag hoor ik van jullie wat je er van vond deze week. Gebruik ik een woord te vaak? En als er nog geen kinderen op mijn coaching pad zijn gekomen, zal ik dan mijn blog gewoon over mijn dagelijkse leventje (moeder, huisvrouw, invalleerkracht,kattenbezitter) gaan schrijven? Als iemand vragen zijn hoor ik dat natuurlijk ook erg graag! Je mag me alles vragen, op elk gebied. Of ik je vraag beantwoord is dan weer aan mij. Want er zijn grenzen natuurlijk  😉

En dan staat de teller op 999 woorden voordat ik deze alinea begin, wat een schitterend getal. Maar ik wil jullie nog even op de website wijzen van mijn vriendin. Als je van lekkere baksels houdt maar niet van die suikerbommen of gewoon gezonde lekkere gerechten zoekt dan raad ik je aan haar site echt even te bezoeken http://inestherskeuken.nl/

Als je mijn blog helemaal hebt uitgelezen. Applaus voor jezelf! En ik vind het heel gaaf dat je over mijn leventje wil lezen. Tot volgende week.

 

2 reacties

  1. Wat ontzettend leuk geschreven! Ben al heel benieuwd naar je volgende blog. Laten we er gewoon maar van uitgaan dat je binnenkort je eerste klant/cliënt krijgt, maar van mij mag je ook over je dagelijks leven schrijven, want volgens mij maak jij altijd wel wat mee.
    Hoe kom je trouwens aan de naam van je site? Heb je die zelf bedacht? Het klinkt namelijk een beetje Japans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.