Werkwijze

Als je jouw kind op wil geven voor een sessie bij mij dan vul je het contactformulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op met jou. Dan wil ik graag weten wat de belemmering van je kind is en aan de hand van dit contact ga ik aan de slag. Dit betekent voor jou als ouder/ouders dat je een vragenlijst krijgt die je zo volledig mogelijk in gaat vullen voor mij.

Kennismaking

Na dit contact volgt een kennismaking. Het ligt helemaal aan je kind wat deze kennismaking inhoud. Met de één zal ik een gesprekje aangaan over dat we samen aan het werk gaan. Wat we ongeveer gaan doen, laat ik enkele materialen zien. Bij de ander kan dit een spel zijn. Bij weer een ander kan dit een tekening zijn.

Deze kennismaking zal ongeveer een half uurtje duren en hier zitten geen kosten aan.

Sessies

Na de kennismaking gaan we de volgende sessie inplannen. Dit zal meestal na 2 à 3 weken zijn.        De sessies kunnen bestaan uit knutselen, tekenen, puzzelen, spelletje spelen en nog meer.  Daarnaast gaan we ook bewegen natuurlijk. Dus springen in hoepels, over staven, op het balansbord de bal vangen of zittend op de grote bal.  Maar ook kan ik een oogtest gaan doen bij je kind. En ik ga dan met een vingerpop voor de ogen langs. Kijken of beide ogen bijvoorbeeld hetzelfde werken.         

Per kind zal ik kijken wat het beste past. 

Werkvoorbeelden

Vervolgsessies

Na de eerste sessie volgt er na 3 à 4 weken een vervolgsessie. Per kind en per sessie kijk ik wat we kunnen doen. En ik zal altijd beweging  voorop stellen. In verschillende mate.

Een (vervolg)sessie duurt 45-60 minuten.

Oudergesprek

Na drie à vier sessies wil ik graag een oudergesprek. Hier bespreek ik de vorderingen en soms leg ik ook uit waarom ik iets oefen met je kind. En leg ik ook uit wat het belang van de oefening is die ik mee naar huis geef. Want ik kan een oefening met je kind gaan doen die thuis ook gedaan moet worden. Uiteraard vertel ik hoe het gedaan moet worden. Maar in de meeste gevallen kan je kind dit ook goed vertellen. Want je kind moet het vooral doen. Jij als ouder moet bijstaan en stimuleren om ook daadwerkelijk te oefenen. Tijdens dit oudergesprek kan ik ook aangeven hoeveel sessies ik nog aanbeveel.

Een oudergesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Planning

Kennismaking           30 minuten

3 à 4 sessies               45-60 minuten

Oudergesprek          30 minuten

 

Voor de tarieven kijk op praktische informatie.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.